Decem logoDecem text

Tatai sikerek a gerlingeni Solitudelauf futóversenyen

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Tata német testvérvárosában, Gerlingenben a 25. Solitudelauf futóversenyt. A rendezvény a nevét a Gerlingen felett magasodó hegyen álló impozáns Solitude kastélyról kapta, amelyen keresztül a táv első felében a versenyzők is átfutnak.
Az idei jubileumi eseményre a vendéglátók népes testvérvárosi sportcsapatokat hívtak, a tatai és a megyei futókon kívül érkeztek résztvevők a franciaországi Vesoul és az angol Seaham városokból is.  
A versenyen hűvös idő fogadta a résztvevőket, akik mindössze + 3 C fokban és szemerkélő esőben tették meg a távot.
A Solitudenlauf mindét távján, 10 és 21 km-en is tatai futók hozták el az aranyérmet. 10 km-en Szabó Sándor (TSC) diadalmaskodott az Eötvös József Gimnázium diákja, Kubik Zsolt (Megalódusz) előtt. A TTT-HSE versenyzője, Walter András korosztályában a 7. , Crisan Márius (Sprint Futóklub) a 8., Takács Tamás (Meglódusz) pedig a 9. lett
Félmaratonon a nyíregyházi Veterán Atlétikai Európa-bajnokságra készülő Kovács András testnevelőtanár (Megalódusz) nyert, a hajrában megelőzve fiatalabb német ellenfelét. Ezen a távon a sérülésből visszatérő duatlonversenyző, Gerlei Tamás a 6. lett. A 40 év felettiek korosztályos dobogójának első két helyére Kovács András és Gerlei Tamás állhatott fel.

A sportolóknak rendezett fogadás alkalmával Gerlingen polgármestere, Georg Brenner emlékérmet adott át az évtizedek óta a  német testvérvárosban élő Palágyi Bélának, aki a verseny kezdetektől tartó szervezése mellett a magyar, az angol és a francia testvérvárosi sportolók fogadásában, a sportkapcsolatok önzetlen ápolásában szerzett elévülhetetlen érdemeket. (Gerlei Tamás)

Abszolút eredmények:
10 km
Szabó Sándor (TSC) 31:58
Kubik Zsolt (Megalódusz) 33:39
Sergio Paulo (LT-Altburg) 33:42

21 km
Kovács András (Megalódusz) 1:15:10
Ulrich Königs (LG-Gerns) 1:15:13
Klaus Löfler (Trumpf) 1:17:29
 

Kovács András és az ezüstérmes Ulrich Königs a dobogón
Category: