Decem logoDecem text

A "Szavakkal játszani" szőgyéni vetélkedő győztesei Tatán

Amint arról korábban beszámoltunk, az idén áprilisban immár tizedik alkalommal szervezett vetélkedőt a szőgyéni Csongrády Lajos Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola felső tagozatos tanulói számára Tata és Szőgyén önkormányzata. A versenyt április 22-én tartották Szőgyénben. A győztes csapat tagjait – Nágel Mátét, Szász Richárdot, Buglos Benjámint és Spek Balázst –, valamint kísérő tanárukat, Bósa Zsoltot Tata Város Önkormányzata és tatai családok látták vendégül május 6-ától 11-éig.
A gyerekek a 15. Tata-Szőgyén Sportnap szőgyéni versenyzőivel együtt érkeztek Tatára és maguk is kivették részüket a küzdelmekből. Itt tartózkodásuk első délutánján, tatai kísérőjükkel, Kristófné Szabó Szerafina könyvtárossal megtekintették a város legfontosabb nevezetességeit. Másnap részt vettek két tanórán a Kőkúti Általános Iskolában, a fazekasság tudományával ismerkedtek Csiszár József műhelyében, és kipróbálták úszótudásukat a kistérségi tanuszodában. Szombaton Budapestre, hétfőn pedig Győrbe kirándultak. A közbeeső vasárnapi napot vendéglátó családjukkal együtt töltötték. A hazaindulás napjára is jutott látni- és tapasztalnivaló számukra: reggel a polgármesteri hivatalban fogadta őket Michl József polgármester, ezután a Tatai Városi Televízióban ismerkedtek a “képernyő mögötti világ” technikai lehetőségeivel, majd pedig a Kuny Domokos Megyei Múzeum látnivalóit tekintették meg.
A hatnapos programot követően fáradtan, de a vendéglátók reményei szerint szép élményekkel gazdagodva tértek vissza Szőgyénbe. (Osgyáni Zsuzsanna)

Michl József polgármester is fogadta a fiúkat
Category: