Decem logoDecem text

Erdélyi segítségnyújtás - tatai résztvevőkkel

Hagyományainkhoz hűen a tatai, Tata környéki és mosonmagyaróvári segítő közösséggel az idén júliusban is elutaztunk Erdélybe ingyenes munkát végezni a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonai segítésére.

A Böjte Csaba ferences szerzetes vezette alapítvány 67 intézményben 2300 rászoruló, árva gyermekről gondoskodik. Az otthonok java Erdélyben található, de Moldvában és az anyaországban is működnek. Szovátán, Tata testvérvárosában kb. 100 gyermekük lakik. Ide rendszeresen visszatérünk segíteni a leégett főépület, az elöregedett gazdasági épületek bontásánál, a kőműves-, asztalos-, ács- és villanyszerelési munkáknál.

Az idei tatai csapat tagjai a következők voltak: Dávid András, Hartmann Csaba, Heitz Ferenc, Hegyháti Péter, Újlaki Károly, Varga József és jómagam. Kiutazásunkat Tata Város Önkormányzata támogatta.

Csíksomlyón, a Szent István Otthonban kerítést bontottunk, új kerítést építettünk, a kaszáló és a legelő karámját is megépítettük, részt vettünk a széna betakarításban, szabadtéri csirkenevelő ketrecet (kotlát) készítettünk. Nyárádremetén kijavítottuk a nevelőotthon kapuját. Marosvásárhelyen, az alapítvány készülő kollégiumában villanyszerelési munkákat végeztünk, bútorokat javítottunk, szőlőkordont és edényszárító polcot készítettünk.

dr. Varga András önkormányzati képviselő, a segítő közösség tagja

 

AttachmentSize
Erdélyi segítségnyújtás.pdf1.69 MB
Category: