Decem logoDecem text

Rangos európai elismerés német testvérvárosunk polgármesterének

Georg Brenner, Gerlingen polgármestere szeptember 9-én rangos európai elismerésben részesült. A díjat a Németországi Mérite Européen Támogatói és Baráti Köre  javaslatára az 1970-ben létrehozott Mérite Européen Alapítvány ítélte oda német testvérvárosunk első emberének.


Az alapítvány célja, hogy díjával olyan elkötelezett európaiakat tüntessen ki, akik az európai nemzetek szabadságban, békében és testvériségben való egyesítésén és az európai tudat kialakításán dolgoznak, amely a szabad, demokratikus és egyesült kontinens létrejöttének alapja.
Georg Brenner polgármester a magyar, francia, angol és thüringiai kapcsolatok ápolásában végzett kiemelkedő munkájával érdemelte ki az elismerést, melynek átadására német testvérvárosunk hagyományos őszi rendezvénye, a Straßenfest előestéjén került sor a gerlingeni városi sportcsarnokban.
A díjátadó ünnepségen Rainer Wieland, az Európai Parlament alelnöke méltatta a kitüntetettet. A politikus kiemelte: „Gerlingen a hagyománytisztelet és a nyitottság keveréke – ezt tükrözi kultúrája, gazdasága, civil társadalma, politikája és polgári elkötelezettsége. A hagyománytisztelet a messzire nyúló gyökerekből táplálkozik, a nyitottság legjobb bizonyítékai pedig a testvérvárosi kapcsolatok.”
A rendezvényen Gerlingen testvérvárosainak magas rangú delegációi is jelen voltak. Tata városának küldöttségét Michl József polgármester és Horváthy Lóránt alpolgármester vezette. Tata polgármestere köszöntő beszédében hangsúlyozta: „A kiemelkedő tehetséggel és szorgalommal végzett munka nem csak közvetlen környezetében hoz eredményeket. A jó polgármester munkájának hatásai messze túlmutathatnak a város határain. Ha kell, Gerlingentől elérnek Gefellig és Tatáig, Vesoulig és Seahamig. A Mérite Européen kitüntetés átadása is bizonyítja, hogy a díjazott, Georg Brenner polgármester úr is ilyen nagy hatású személyiség. Azok közé tartozik, akik helyi szinten végzett munkájukkal is képesek hozzájárulni Európa arcának formálásához.”

Michl József és Horváthy Lóránt gratulál Georg Brennernek
Category: